Zang Jazz-Pop-Rock

Zingen doe je met je stem

… En je stem is je persoonlijke instrument. Ze is een onderdeel van je lichaam, je draagt ze overal mee, ze geeft een klank aan je gedachten en gevoelens. Ze klinkt goed wanneer je je goed in je vel voelt, en is ziek wanneer jij ziek bent. De ontwikkeling ervan loopt dus samen met de groei en verandering van zowel je lichaam als je geest.

Hoe

De lucht die je uitademt, wordt door je stembanden in trilling gebracht. Zo ontstaat er klank. Je leert ademtechniek en ademsteun toepassen. Je leert je stem op een gezonde manier gebruiken en verkent verschillende klankkleuren. Er wordt gewerkt aan een pop- en/of jazzrepertoire dat aanleunt bij jouw interesses. Je wordt uitgedaagd om je oren te gebruiken: je leert tweede stem zingen, improviseren, de juiste toon vinden, ... Daarnaast werk je aan microfoontechniek, podiumprésence, uitspraak, expressie, en leer je in een band zingen.

Voor wie

Voor iedereen!
We werken op jouw niveau, op jouw maat, op jouw tempo. Er is ruimte voor jouw specifieke vragen en interesses.

Toekomst

Alles is mogelijk: van solo blijven zingen onder de douche tot op een groot podium gaan schitteren. Veel zangers komen in bands terecht of komen net zangles volgen omdát ze in een band zitten. Je kan je weg zoeken als singer-songwriter, als jazzvocalist, in musical en muziektheater, je kan backings verzorgen – en op het einde van elk schooljaar krijgen leerlingen pop & jazz de kans om op Genk On Stage te zingen!!

Als je van zang je beroep wil maken, coachen we je naar een toelatingsproef voor een pop- of jazzconservatorium.

Lessen

In de zangles krijg je zowel individueel als groepsgericht les zodat je ook leert zingen voor, met en van anderen. Er wordt een lesmethode gehanteerd die bij jouw manier van leren past. Er is een vleugelpiano aanwezig in het klaslokaal, en een zangversterking waarmee je leert omgaan, en je leert hoe je thuis moet studeren.

Leerkracht

Je leerkracht is Kim Versteynen, jazzzangeres met pop-ervaring. Leerlingen van Kim bevolken ondertussen diverse conservatoria in binnen- en buitenland, hebben hun eigen bands, staan geregeld op het podium, maken cd's, zingen op radio en tv, maar blijven zeker ook de sterren van de hemel zingen onder de douche! :-).