Viool Jazz-Pop-Rock

Wat

Jazz-viool, het bestaat! (Al is het niet zo bekend...) Denk maar aan Stéphane Grapelli, die met Django Reinhardt heel wat platen heeft uitgebracht.
Maar er is veel meer dan dat. Met jazz-viool heb je veel mogelijkheden: popbands, rockbands, jazzbands en zelfs metalbands nemen vaak een violist mee op het podium. Deze sound is nieuw, iets speciaals, iets wat niet iedereen doet.

Voor wie

Iedereen die aan de slag wil met pop, jazz, funk, blues, latin,...
Iedereen die wil improviseren
Iedereen die op zoek is naar een eigen sound
Gevorderden die zich verder willen specialiseren

Lessen

In de les werken we aan alle viool-technische aspecten, maar ook aan allerhande speelmanieren en technieken die worden gebruikt in de moderne stijlen.

Je leert op het gehoor na spelen, en eigen solo's maken. Je leert solo's kopiëren van andere muzikanten. Je speelt het repertoire dat je graag wil spelen.

In de individuele lessen werken we op jouw eigen tempo. Daarbuiten kan je in de combo-lessen (Groepsmusiceren) meespelen in een band.

Kopen of huren

Je kan de eerste 2 jaar een viool huren in de academie aan 35€ per jaar. We gebruiken hetzelfde instrument als in de klassieke richting.
Zeker voor kinderen is dit aangeraden omdat zij vaak beginnen spelen op een kleinere viool.

Wil je toch een viool kopen, dan hangt de prijs volledig af van de kwaliteit. Een fabrieksinstrument, of een echte beginnersviool, kost ongeveer 250€.

Een handgemaakt instrument, is verkrijgbaar vanaf ongeveer 800.

Leerkracht

Je krijgt les van Anouk Sanczuk.