Aanbod volwassenen vanaf 18 j

De 4e graad en specialisatie van de Genkse AcademieĀ voor Kunst telt 11 opties.

De opties tekenen, schilderen, grafisch ontwerp & illustratie, grafiekkunst en studio model zijn tweedimensionaal gericht.
In de opties beeldhouwen & ruimte, keramiek en textiele kunst gaan we voornamelijk ruimtelijk te werk. Beroepsgerichte opleidingen zijn architectuur & ruimte, grafisch ontwerp & illustratie en het kunstambacht boekbinden. Nieuw zijn de opties studio model en studio ARK&D.

Onze aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van een persoonlijke beeldtaal volgens je eigen tempo en ambitie. We starten met het aanleren van technieken en vaardigheden door gerichte opdrachten uit het jaarplan.

Samen les volgen zorgt voor creatieve kruisbestuiving. Het schets-en ontwerpboek is belangrijk in de sturing van de cursisten. Vanaf de ontwerpfase besteden we aandacht aan de presentatie van het werkstuk.

Je wordt ondergedompeld in de actuele kunst door bezoek aan tentoonstellingen, ateliers, bedrijven en door studiereizen, lezingen en workshops met gastdocenten.

We realiseren cross-over-projecten met andere ateliers.

Het vak kunstgeschiedenisĀ geeft inzicht in de kunst van vroeger en nu. Elk atelier beschikt over hedendaagse apparatuur. Nieuwe ontwikkelingen worden van dichtbij gevolgd.

De 4e graad bestrijkt 5 studiejaren van 8 lestijden per week of van 10 jaar van 4 lestijden (of een combinatie). In het 5de jaar presenteer je voor het eerst je werk aan een externe jury. Daarna volgen de 2 specialisatiejaren, 8 lesuren per week. Opnieuw krijg je de kans om in het laatste specialisatiejaar je werk voor te leggen aan een externe jury.

De opties grafisch ontwerp & illustratie en het kunstambacht boekbinden bieden net zo goed mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Kortom, een uitgebreid, zinvol en creatief aanbod voor elke volwassene!