Textiele Beeldende Kunst

Binnen de hedendaagse kunst worden textiel en vezels steeds vaker aangewend en op verschillende manieren verwerkt. De opleiding textiele beeldende kunst focust op het creëeren van hedendaags werk met textiel en vezels als grondslag.
In deze opleiding gaan we aan de slag met een breed scala van oude en hedendaagse technieken zoals: papierscheppen, druk- & verftechnieken, afbind- technieken (shibori), weven, vrij borduren, vilten, werken met transferpers & thermofax, batikken, ...
Eerder dan de louter ambachtelijke toepassingen dagen we je uit deze technieken origineel te interpreteren in functie van ruimtelijke werkstukken.

De eerste 4 studiejaren vertrekken we vanuit opgegeven thema’s en opdrachten. In het 5de jaar en de specialisatiejaren creëer je vrij beeldend werk vanuit een eigen concept.

Tentoonstellingsbezoeken, dagopdrachten, jaarlijks een gastdocent en een meerdaagse buitenlandse studiereis verruimen je blik.

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het volgen van deze opleiding. Belangrijk zijn openheid, zin voor onderzoek en de wil tot groei door het integreren van de geleverde feedback.

In principe volg je 8u les. Je kiest 2 lesblokken uit volgende mogelijkheden:

  • donderdag van 10u50 tot 14u30

  • donderdag van 14u50 tot 18u30

  • vrijdag van 10u50 tot 14u30

  • vrijdag van 14u50 tot 18u30

Leerkrachten:

Klas van jouw keuze volzet? Andere momenten niet haalbaar? Zet je zeker op de wachtlijst. Mail naar info@gavoorkunst.be