Instrumenten huren

Instrumenten huren

De academie verhuurt een aantal instrumenten volgens de beschikbaarheid. Het gaat om harpen, strijk- en blaasinstrumenten, klassieke gitaren en xylofonen.

De huurprijs bedraagt slechts 35 € per jaar. Er wordt éénmalig een waarborg gevraagd van 50 €.

De andere voorwaarden vind je hier.

Liever een eigen instrument kopen? Overleg even met je leerkracht om miskopen te vermijden.

Nieuw:

 • 2019-2020 is op zijn zachtst gezegd een vreemd schooljaar. Door de coronacrisis konden de fysieke lessen vanaf 14 maart niet meer doorgaan. Daardoor werd beslist dat 2019-2020 niet zal meetellen in het aantal jaren dat een instrument mag gehuurd worden. Iedereen met een huurinstrument zal dit met andere woorden voor schooljaar 2020-2021 kunnen verlengen tegen de gekende voorwaarden.

 • Zowel een verlenging als een nieuwe aanvraag voor een huurinstrument kan vanaf dit jaar digitaal:

  ° We behandelen de aanvraagformulieren in volgorde. Dat betekent dat het principe 'eerst komt, eerst maalt' gehanteerd wordt.

  ° Het is natuurlijk een aanvraag. Dat betekent dat we, vooraleer we je instrument kunnen bevestigen, bekijken of er nog in voorraad zijn. De instrumenten kunnen immers maar gehuurd worden op basis van beschikbaarheid. We hebben heel wat instrumenten maar toch kan het zijn dat het gevraagde instrument niet meer voorhanden is.

  ° Zorg alleszins dat je eerst je (her)inschrijving in orde brengt vooraleer je het instrument aanvraagt. Inschrijven kan online via www.mijnacademie.be.


  Hoe werkt het aanvraagformulier voor instrumenten?

  ° Zorg eerst dat je inschrijving in orde is. Dit kan online via www.mijnacademie.be

  ° Vul het aanvraagformulier in. Je zal zien dat je kan kiezen tussen 'verlenging' of 'nieuwe aanvraag'. Je krijgt een bevestiging van aanvraag. Je krijgt een bevestiging van aanvraag. Je kan ook verlenging aanvragen maar met een andere maat van het instrument.

  ° Voor een nieuwe aanvraag wordt de beschikbaarheid nagegaan en je wordt hiervan op de hoogte gebracht. Tussen de aanvraag en de bevestiging kan enige tijd overheen gaan.

  ° Je krijgt een factuur toegestuurd met het huurbedrag en (enkel in het eerste jaar ook) de waarborg.

  ° Het instrument is beschikbaar in september.

Huur je instrument!


Stoppen van de huurperiode

Wil je het huurinstrument niet meer behouden, maak dan een afspraak met het secretariaat tussen 23 juni en 3 juli 2020, voor het terugbrengen van het instrument. Dit kan op het telefoonnummer 089 65 39 44.