Diatonische Accordeon Folk

Bespelen

Er zijn heel wat soorten accordeons. De diatonische accordeon is er daar eentje van. Typisch voor dit instrument is dat hij eerder klein is, uit hout gebouwd en dat er niet erg veel knoppen (toetsen) zijn.

Het is het oudste type accordeon en behoort tot de wereld van de volksmuziek. Ondertussen is het instrument heel wat geëvolueerd waardoor andere stijlen ook mogelijk zijn.

De diatonische accordeon is bisonoor. Dat betekent dat je voor een zelfde toets bij het induwen en uittrekken een andere noot hoort. Je kan het vergelijken met het in- en uitblazen van een mondharmonica.

De diatonische accordeon hoort samen met de draailier en de doedelzak tot de instrumenten die je kan kiezen binnen de Folkafdeling.

Huren of kopen

Je kan op de academie een instrument huren. Na een 2-tal jaren ga je over tot de aankoop van een eigen instrument. De leerkracht zal je helpen om de juiste keuze te maken.

Lessen

Je krijgt elke week les (op donderdag). En je zal ook samenspelen met andere leerlingen die ook les volgen binnen de Folkafdeling.

Leerkracht

Je krijgt les van Pascale Rubens.