ZangZingen doe je met je stem

De menselijke stem is een bijzonder instrument: elke stem heeft een heel eigen klankkleur en een bepaald bereik. Iedere stem is uniek!
Met de juiste technieken en veel oefenen kan iedereen leren zingen. De zangtechnieken zijn geëvolueerd om gecombineerd te worden met verschillende genres. Welk genre je ook kiest: klassiek, musical of cabaret, je krijgt toegepaste technieken aangereikt om je stem te verbeteren. Of je nu een echte beginner bent, of al gevorderd, iedereen krijgt les op zijn/haar niveau. Je leert solo en/of in ensemble zingen.

Voor wie

Iedereen kan zingen. Iedereen heeft een eigen unieke stem. Als hier goed mee omgesprongen wordt, kan van kindsaf met een goede pedagogische begeleiding de zangstem bij iedereen ontwikkeld worden.
Je neemt je stem altijd mee. Behandel ze met liefde en zorg. De stem is onbetaalbaar en je kan ze niet vervangen. 

Toekomst

Leerlingen van de zangklas van de Academie Genk zijn doorgestroomd naar conservatorium in binnen- en buitenland.
Diverse leerlingen hebben hun weg naar de podia gevonden en zijn solist bij koorconcerten, oratoria, musicaluitvoeringen, of zingen in een goed koor.

Lessen

Duidelijke uitleg en gericht oefenen zorgen voor een snelle vooruitgang. Je werkt aan controle over je stem.
Wij leren je goed ademen en een goede basistechniek voor zowel klassiek als musical. Het gebruik van je lichaam is bij zingen heel belangrijk. Kleine veranderingen in houding kunnen een enorm verschil teweeg brengen. Het begrijpen van hoe je zingt heeft veel effect op de kwaliteit en de helderheid van de stem. En het belangrijkste van deze technieken is dat je niet je stem kwijtraakt omdat je verkeerd zingt.

Leerkrachten

Je krijgt les van Sonja Feenstra of Lieve Leonaers.