Wedstrijden en prijzen

Regelmatig nemen leerlingen of oud-leerlingen en leraars deel aan allerhande wedstrijden en concerten. Vaak behalen ze daar mooie resultaten!

Maar ook een leraar valt soms in de prijzen...

Hieronder een overzichtje van hun prestaties:

Zondag 16/04: VLAMO Finale Vlaanderen

Meerdere Limburgse kampioenen mochten naar de Finale:

- Arne Bijnens (trompetklas van Sven) werd 3de in zijn reeks

- Jesse Davids (slagwerkklas van Pieter) werd 2de in zijn reeks

- Rube Vaese (slagwerkklas van Pascal) werd 1ste in zijn reeks en mag zich nu ook Vlaams Kampioen noemen! Op zondag 21 mei trad hij al aan in de Nationale Finale, waar hij uitkwam tegen de finalisten van de 2 andere landsdelen. Hij behaalde er een verdienstelijke zesde plaats.

Proficiat aan deze collega’s en hun pupillen!

Myriam Willems laureaat Concert Jong Talent 2023

Op zaterdag 22 okt vonden in de Academie van Beringen de audities plaats van het jaarlijkse Concert Jong Talent. Van de 16 kandidaten waren we met 4 leerlingen goed vertegenwoordigd.

Myriam Willems, celloleerling van Noëlla Verjans, werd uitgeroepen tot een van de 6 laureaten en zal als solist mogen spelen tijdens de Dag van de Academies, op za 11 februari 2023, in het Casino van Beringen.

Ze zal er opnieuw het 3de deel uit het Concerto in d van Édouard Lalo mogen spelen, maar dan begeleid door het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek.

Van harte proficiat aan Myriam en Noëlla, en begeleider Andries!

Ilias Adamo wint gitaar! (2022)

Ilias, een leerling uit de klas van Costa Arvanitidis (el. gitaar), deed mee aan de ‘Durango Sessions Guitar Contest’, georganiseerd door Radio Benelux. Hij speelde een song van Jimi Hendrix, All Along the watchtower, en won een mooie gitaar. Bravo aan Ilias en Costa!

VLAMO-winnaars 2022!

Heel wat van onze leerlingen schreven zich in voor de Vlamo Solistenwedstrijd VIRTUOSO 2022, met schitterende resultaten tot gevolg:

  • Fien Geuns (dwarsfluit 2.3, klas van Nadia, en dochter van Tania) werd met grote onderscheiding uitgeroepen tot Limburgs Kampioen (in derde afdeling). Ze mocht dan ook onze kleuren verdedigen in de finale in De Singel, in het weekend van 7/8 mei, en werd er gekroond tot Nationaal Kampioen met een ‘grootste onderscheiding met lof van de jury’!
  • Tijs Geebelen (trompet 3.2, klas van Sven) werd eveneens Limburgs Kampioen, met grote onderscheiding (tweede afdeling). In de nationale finale behaalde hij een verdienstelijke achtste plaats.
  • Jonas Creyns (trompet 3.3, klas van/zoon van Sven), werd tweede in eerste afdeling, met een grootste onderscheiding, en mocht door naar de finale. Daar behaalde hij een verdienstelijke zevende plaats.
  • Yenthe Muffels (fagot 4.3, JoTa, klas van Inge) kreeg ook de titel van Limburgs Kampioen, met een grootste onderscheiding (ere-afdeling). In de nat. finale werd hem de tweede plaats toegekend!
  • En ook Arne Bijnens (trompet S1, JoTa, klas van Sven) mag zich Limburgs Kampioen noemen, met een grootste onderscheiding (afdeling uitmuntendheid). En in de finale behaalde hij een mooie derde plaats.

Audities Concert Jong Talent 2018

14 muzikanten van de Limburgse academies deden mee aan de audities voor het ‘Concert Jong Talent’ op zaterdag 7 oktober 2017. Daaronder drie leerlingen uit onze academie, met name Alessia de Simone (zang bij Sonja Feenstra), Sofie Haesevoets (zang bij Ana Naqe) en Lieke Op ’t Roodt (accordeon bij Wendy Remans).

Proficiat aan onze drie solisten voor hun mooie prestaties, in het bijzonder aan Sofie Haesevoets, die zich met enkele Mozart-aria’s wist te plaatsen als één van de 6 laureaten. Zij zullen op zondag 21 januari 2018 begeleid worden door het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek (15u, Tessenderlo).

Audities Concert Jong Talent 2017

Op zaterdag 15 oktober 2016 vonden in de Academiezaal in Sint-Truiden de audities plaats voor het ‘Concert Jong Talent’.

Niet minder dan 18 Limburgse jongeren traden aan om een van de 6 tickets te bemachtigen om straks als solist aan te mogen treden met het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek! (zondag 19 februari 2017, Begijnhofkerk Sint-Truiden)

Onze kandidaten (piano, harp, zangduo en viool, allen uit onze JoTa-klas) hebben zonder uitzondering een uitstekende vertolking neergezet van hun gekozen werk, met dank aan de leerkrachten en begeleiders! Het algemeen niveau lag ook dit jaar weer hoog, vandaar dat we blij en fier zijn dat onze leerlingen Simon Voets én Catherine Willems geselecteerd werden en zich laureaat mogen noemen.

Simon studeerde vorig schooljaar af in de pianoklas van Jan Peeters. Hij is ook de zoon van secretariaatsmedewerker Carine, trad ondertussen in de voetsporen van zijn broer Andries (die enkele jaren geleden ook laureaat werd) en studeert nu ook in het LUCA, campus Lemmensinstituut.

Catherine zit in de harpklas van Josephine Van Son, en was een van de jongere kandidaten (H2 nu).

Van harte proficiat aan de laureaten, hun leerkrachten en begeleiders!

Internationale erkenning

Niemand minder dan onze collega Kevin Houben (dirigentenopleiding) blijkt de ‘International Buma Brass Award 2016’ gewonnen te hebben!

De prijs is in Nederland wat de ‘Internationale SABAM-prijs’ is bij ons.

Volgende perstekst verduidelijkt een en ander:

De BUMA Brass Award en ‘BUMA Brass Award Internationaal’ worden jaarlijks toegekend aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. Deze selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in nauw overleg met het RIC (Repertoire Informatie Centrum). De internationale Brass Award wordt dit jaar uitgereikt aan de Belgische componist Kevin Houben.

De nominatie van Kevin Houben is o.a. ingegeven vanwege zijn brede muzikale horizon. Naast blaasmuziek schrijft hij ook symfonische muziek en filmmuziek. Op dit moment werkt hij aan zijn Eerste Symphony welke volgend jaar maart in première gaat bij het Nationaal Orkest van België. Daarnaast heeft ook Kevin Houben meerdere compositieopdrachten ontvangen voor het komend WMC (Wereld Muziek Concours in Kerkrade) en last but not least gaat Houben de test piece componeren voor de Europese Brassband Kampioenschappen in Oostende.

Zijn composities zijn zeer populair bij hafabra- orkesten in zowel hogere als lagere divisies.
Het bij de prijs behorende kunstwerk zal worden overhandigd tijdens het nu al memorabele concert op 23 oktober in Muziekcentrum Enschede'

Van harte proficiat Kevin!

Architectuurprijs

Elien Neyens, afkomstig uit Genk en oud-leerling van de GA voor BK&M, & Artyom Kravtchenko, afkomstig uit Kazachstan en woonachtig te Hoeselt (ook niet slecht natuurlijk ;-) hebben de ‘jonge architecten aan zet-architectuurwedstrijd’ gewonnen, met hun project TROJKA!

Beiden volgden een architectuuropleiding aan de UHasselt en specialiseerden zich in verschillende takken aan LUCA (KULeuven) te Brussel, Gent en zelfs de universiteit van Tokio.

Deze ontwerpwedstrijd voor een project van sociale woningbouw is een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, NAV - Netwerk Architecten Vlaanderen en de VMSW in samenwerking met een huisvestingsmaatschappij. De wedstrijd staat open voor pas afgestudeerde architecten, architecten-stagiairs en architecten niet ouder dan 30 jaar. Het winnende ontwerp van het jonge architectenduo Elien Neyens en Artyom Kravtchenko wordt daadwerkelijk gerealiseerd.

http://www.jongearchitectenaanzet.be/

Solistenwedstrijd VLAMO - februari 2016

Alicia Krimpenfort, leerling L3 uit de trompetklas van Sven Creyns, zette een puike prestatie neer op de provinciale wedstrijd voor solisten van Vlamo. Met een schitterende score van 89.5% in derde afdeling, wist ze een plaats in de finale te bemachtigen. Zo mag ze op zondag 24 april Limburg vertegenwoordigen op de nationale wedstrijd te Sint-Niklaas. We wensen haar alvast veel succes!

Ook een dikke proficiat aan deelnemers Birthe, Arne, Bjarne, Corneel, Hannes en Daan voor hun prestaties. Ook zij deden het super!

Supernova

Op 16 december 2014, werd het Mosa Trio, met de jonge Genkse talenten en oud-leerlingen Alexandra Van Beveren (viool, en dochter van pianoleerkracht Brigitte Timmermans) en Paul Stavridis (cello, uit de klas van Anthony Gröger), tot laureaat gekroond van de ‘Supernova’-wedstrijd.

Samen met het Kugoni-trio (met Genkenaar Kurt Bertels op sax, oud-leerling en ondertussen saxleraar aan onze academie), wint zo voor het tweede jaar op rij een Genks ensemble deze wedstrijd!

Belfius Classics

Lise Vandersmissen, die vorig jaar afstudeerde in de harpklas van Josephine Van son en momenteel harp studeert aan het LUCA, campus Lemmensinstituut, werd op donderdag 19 november 2014 laureaat van de Belfius-Classics-wedstrijd, met een eerste prijs!

Forte-Limburg - 1 februari 2015

Op 1 februari vond de vierjaarlijkse Forte-Limburg wedstrijd plaats, een wedstrijd voor jonge Limburgse klassieke musici (solisten en ensembles), waaraan meerdere alumni en leraars van onze academie deelnamen en zelfs enkele prijzen wisten te verzilveren!

Zo werd het Kugoni Trio, met Kurt Bertels op sax, gekroond tot ‘1ste Laureaat’! (oud-leerling van Bart Stevens en ondertussen leerkracht aan onze academie).

Ook Lena La Mela (oud-leerling van Luc Bergmans) wist te overtuigen op klarinet en kreeg een ‘Eervolle vermelding’ toegekend.

En tot slot mocht cellist Paul Stavridis de ‘Publieksprijs’ in ontvangst nemen. Ook Paul is oud-leerling van de Genkse Academie (klas van Anthony Gröger).

Plankenkoorts 2015

Maite Redal en Maite Destino, leerlingen uit de voordracht- en toneelklas van Christel Vanschoonwinkel, wisten zich na audities te selecteren voor ‘Plankenkoorts 2015’. Samen met 8 anderen zullen zij onder leiding van acteur Dominique Van Malder (van o.a. Studio Orka, Bronks, Theater Antigone) een eigen theatervoorstelling creëren in het C-mine cultuurcentrum.

Harpwedstrijd HARPEGIO, 22 en 23 maart 2014, MIM Brussel

Tijdens deze wedstrijd voor jonge harpisten die nog geen hogere muziekstudies begonnen zijn, wist onze harpklas van Josephine van Son zich schitterend te profileren. Zo behaalden 2 leerlingen een vierde plaats (Sielke Ramakers en Lise Vandersmissen), en kregen volgende leerlingen de Eerste prijs toebedeeld:
Niveau 1: Eerste prijs voor Nadia Lenaerts
Niveau 3 (pedaalharp): Eerste prijs voor Lotte Geuns.
Lotte wordt volgend schooljaar trouwens opgenomen in onze JoTa-klas.

Meer nieuws uit de harpklas!

Op zaterdag 14 maart 2015, tijdens het avondconcert van het Internationaal Harpfestival ‘Seduced by Harps’, mochten 3 jonge talentjes uit de Genkse harpklas van Josephine Van Son de spits mogen afbijten. Nadia Lenaerts, Fran Matuscak en Sielke Ramakers trokken immers de aandacht van de organisatoren, met hun prestatie tijdens het ‘Harpegioconcours 2014’.

Met hun optreden verzorgden zij het voorprogramma van Anneleen Lenaerts, die het bracht tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker.

Meer info op www.ccdeadelberg.be

Vlamo-wedstrijd, mei 2014, Lemmensinstituut Leuven

De accordeonklas van Wendy Remans liet van zich horen tijdens de Solistenwedstrijd van Vlamo:
- Peroni Stacey (L2) werd ‘kampioen’ in derde afdeling, licht genre
- Süner Melisa (M1) werd ‘kampioen’ in tweede afdeling, licht genre
- Bricteux Lara (M1) werd ‘kampioen’ in tweede afdeling, klassiek genre
- Lieke op 't Roodt (M3) viel net buiten de prijzen, maar behaalde eerder in maart wel de eerste prijs op provinciaal niveau.
Tijdens diezelfde provinciale wedstrijd werd trouwens ook het klarinetkwartet van Luc Bergmans geselecteerd, naast Pieter Opsteyn uit de fagotklas van Inge Peters. Zij behaalden een mooie uitslag tijdens de finalewedstrijd, en wie weet zit er volgend jaar wel een nationale podiumplaats in!

Kortfilm ‘He2’

Studenten van ‘NHTV University of Applied Sciences - Breda’, gingen een kortfilm maken, waarvoor ze kinderen wilden selecteerden.
Collega Christel van Schoonwinkel reageerde op de oproep, ‘stuurde’ haar leerlingen, en zie … Maxime Poliriva (L2) kreeg de hoofdrol toegewezen! Ook Wout Stulens (L1) en Jenthe en Sibren Kuppens (L2) werden geselecteerd als figuranten.
Een unieke ervaring dus voor deze kinderen … benieuwd naar het resultaat!

Cantabile Pianowedstrijd voor de jeugd, 1 februari 2014

Benjamin Ceyssens (pianoklas van Christine Boots) werd op 1 februari laureaat van de Cantabile Pianowedstrijd en kreeg bovendien de Durlet-prijs toegekend!

Prinses Christina Concours 2014, regio Maastricht

In het weekend van de ‘Dag van de Academies’ deden we ook nog met meerdere solisten, een JoTa-ensemble en twee oud-leerlingen mee aan dit concours in Maastricht. Het was sowieso voor iedereen een leerrijke ervaring. Laura Schoorens (zangklas van Sonja Feenstra) behaalde een Eervolle Vermelding en Karlijn Noten (oud-leerling uit de zangklassen van Lieve Leonaers en Kim Versteynen, en ‘dochter van’) kreeg de Aanmoedigingsprijs voor haar prestatie.

Supernova

Al enkele maanden geleden, maar in november 2013 werd het Kugoni Trio – het saxofoontrio met collega Kurt Bertels – in het Concertgebouw Brugge laureaat van de wedstrijd ‘Supernova’, de opvolger van Gouden Vleugels.

Studio Brussel 'De nieuwe Lichting 2014'

Oud-leerling Tom Verstappen werd met zijn band Mocking Jay geselecteerd voor de finale van de muziekwedstrijd van Studio Brussel: 'De Nieuwe Lichting 2014'.

Eerder won hij de ‘Little Waves-prijs 2013’ als beste, jonge singer-songwriter tussen 71 kandidaten!

Duo Kim Versteynen/Tim Finoulst in de prijzen!

Jazzvocaliste Kim Versteynen en gitarist Tim Finoulst, beide leraars aan de Academie Genk, zijn op 21 juli 2013 uitgeroepen tot de winnaars van het ‘Concours Des Jeunes Talents’ op de ‘Leffe Jazz Nights’ in Dinant.

De jury kroonde het duo tot winnaar “omwille van de durf van het project, de samenstelling van de groep, de kwaliteit en de muzikaliteit van de twee muzikanten; omwille van de soberheid en intimiteit, omwille van de kwaliteit waarmee ze popsongs in de jazztraditie inschreven; omwille van de podiumprésence van het duo.”

Als prijs krijgen ze een opnamedag in een professionele studio en wordt hen een concertenreeks in clubs aangeboden. Daarnaast ontvangen ze 1000 euro, aangeboden door de minister van Cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel, Fadila Laanan, en mogen ze de Leffe Jazz Nights 2014 openen.

Van harte proficiat aan onze jonge collega’s met deze knappe prestatie!

Provinciale Vlamo – wedstrijd 2013 (3 en 10 maart, Academie Maaseik)

Meerdere leerlingen namen deel aan de Vlamo-wedstrijden (de ‘Vlaamse Amateurmuziekfederatie vzw’), de podiumplaatsen geven we graag weer:

Het duo Lieke op 't Roodt (accordeon, klas van Wendy Remans ) en Natalya Ehlen (viool, dochter van Wendy) behaalde 90 % in eerste afdeling op de provinciale wedstrijd, en kaapte daarmee de eerste plaats weg bij de ensembles;

Jill Willekens (klarinet, klas van Luc Bergmans) behaalde in derde afdeling 87 %. Zij werd daarmee eerste in derde afdeling;

Lise Vandersmissen (harp H2, klas van Josephine Van Son) behaalde in categorie C met 96 % de eerste plaats bij de strijk-, toets- en tokkelinstrumenten. Gezien zij het hoogste resultaat behaalde over alle disciplines heen, mag zij zich ‘algemeen laureaat’ noemen van deze prov. Solistenwedstrijd!

Op de nationale Vlamo-wedstrijd (20 en 21 april in het Lemmensinstituut te Leuven) werden volgende resultaten behaald:
Accordeonklas van Wendy Remans:

Lara Bricteux: tweede afdeling (L4), licht genre: 85,67 %, kampioen in deze afdeling;

Melisa Süner werd met 84 % tweede in dezelfde afdeling;

Eva Driesen: tweede afdeling (L4), klassiek genre: 86 %, kampioen in deze afdeling;

Het duo Liçia Imbriaco (M1) en Lieke op 't Roodt (M2): tweede afdeling, licht genre: 86,67 % en eveneens kampioen!

Klarinetklas van Luc Bergmans:

Jill Willekens behaalde 90,67 %. Ze werd daarmee 2de in derde afdeling.

Harpklas van Josephine Van Son:

Lise Vandersmissen, werd met 95.33 % derde in haar categorie bij de tokkelinstrumenten.

Prinses Christina Concours – 23 & 24 februari 2013

De jonge Genkse pianist Benjamin Ceyssens, die als twaalfjarige les volgt aan de Academie Genk (Jong Talenten-klas, bij mevr. Christine Boots), behaalde in zijn categorie de 2de plaats in de regionale finale te Maastricht. Bovendien kreeg hij ook de Concert Prijs (twee toegangskaarten voor twee concerten van het Limburgs Symfonie Orkest naar keuze in het seizoen 2013-2014, aangeboden door dit orkest) en de Wisseltrofee (toegekend door de laureatenjury).

Het Mosa Trio in de kijker!

De jonge Genkse cellist Paul Stavridis (oud-leerling van onze academie, klas van Anthony Gröger), en Genkse violiste Alexandra Van Beveren (oud-leerling theoretische vakken van onze academie; viool in Dilsen-Stokkem), vormen samen met de Nederlandse pianist Bram de Vree het Mosa Trio.Sinds de oprichting in 2010 heeft het pianotrio al veel van zich laten horen in binnen- en buitenland:
Zo won het trio in november 2012 de derde prijs op het concours van het Kamermuziekfestival Hoorn. Eerder dat jaar, in januari, wonnen ze zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd. Ze werden geprezen om hun technisch prachtige spel en de goede repertoirekeuze. Juryvoorzitter Ruud van Eeten noemde het trio “zeer veelbelovend”. “Ze musiceren pas kort als trio samen en maken nu al een solide indruk.” Proficiat aan deze drie jonge musici!
http://www.mosatrio.be/

Het Anemos kwartet laat van zich horen!

De Genkse saxofonist Kurt Bertels (oud-leerling van onze academie, klas van Bart Stevens) won in 2012 enkele schitterende prijzen als lid van het Anemos kwartet (saxofoonkwartet). Zo wonnen ze in maart 2012 de allereerste editie van "Youth 'n Classic", een wedstrijd uitgegeven door Klarafestival/Sonicangel. Recenter, in november 2012 won Anemos de Europese kamermuziekwedstrijd in Luxemburg, "medaille d'or à l'unanimité avec félicitations du jury", én de "Prix Sacem 2012"!
U kan hen aan het werk zien en horen tijdens het aperitiefconcert op zondag 17 februari, 11 uur, C-mine cultuurcentrum Genk.

http://www.anemoskwartet.be/ned/

Belfius Classics - 15 november 2012

De Academie Genk laat weer van zich horen met schitterend nieuws! Onze twee leerlingen die slaagden in de selectieproeven van de prestigieuze 'Belfius Classics' wedstrijd, hebben op 14 en 15 november 2012, beiden een 'Eerste Prijs' behaald tijdens de finale! Pianist Andries Voets (klas van Jan Peeters en zoon van secret. medewerkster Carine Geelen) met 90% en Maarten Vergauwen (klas van Bart Stevens en zoon van leraar-coördinator Luc Vergauwen) met 94% van de punten! Proficiat aan beide leerlingen, hun ouders en leraars, met dit uitstekende resultaat!

Marnixring - november 2012

Kaat Vrancken (http://www.kaatvrancken.com/), gekend schrijver en leraar Literaire Creatie aan onze academie, is een van de drie genomineerden voor de driejaarlijkse prijs van de 'Marnixring van Limburg' en 'Marnixring Land van Loon'. Op 25 november vindt de feestelijke huldiging plaats. Alvast proficiat met deze nominatie, Kaat!

Concert Jong Talent -13 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober vonden in de academie van Voeren de audities plaats voor het 'Concert Jong Talent 2013', een samenwerking tussen de 12 Limburgse academies en het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek (LOJM). Er schreven zich maar liefst 3 kandidaten in vanuit onze academie: zowel Taïsa Colson (piano bij Elena Toumilovitch) als Laurens Brychzy (slagwerk, oud-leerling van Pascal Scheepers) zetten een puike prestatie neer, alsook Maarten Vergauwen (saxofoon, oud-leerling van Bart Stevens en zoon van leraar Luc Vergauwen, ehn ondertussen gestart aan het conservatorium van Brussel), die zich bovendien wist te plaatsen bij de vijf laureaten! Hij zal op zondag 3 februari 2013, tijdens het weekend van de Dag van het DKO, als solist mogen aantreden, begeleid door het LOJM.

Proficiat aan alle deelnemers!

Belfius Classics - september 2012

Pianist Andries Voets (leerling van Jan Peeters en zoon van secret. medewerkster Carine Geelen), die ondertussen verder studeert aan het Luca, het vroegere Lemmensinstituut te Leuven, slaagde op 23 september in de selecties van de gerenommeerde Belfius-wedstrijd. Ook Maarten Vergauwen (klas van Bart Stevens en zoon van leraar Luc Vergauwen), die zijn studies verderzet in het Conservatorium van Brussel, slaagde in zijn proef op 19 september. Beide jonge talenten mogen dus aantreden in de Finale op 14 en 15 november. We duimen alvast!

'Ons Genks Muzikaal Talent 2012'

Davide Cavaliere (el. gitaar, oud-leerling van Costa Arvanitidis), won met zijn groep 'Random Ten' de wedstrijd 'Ons Genks Muzikaal Talent' in Rondpunt 26.

C-mine Jazz Genk 2012 - 13 & 14 april

Dit Jazzfestival zocht naar jong Limburgs jazztalent voor het project 'Genk Young Lions': Uit 18 kandidaten (leerlingen Limburgse Academies en Kunsthumaniora-Hasselt) werden na auditie 5 muzikanten geselecteerd, waaronder 2 van onze academie:

Anthony Lambrechts (basgitaar bij Rob Zeguers en zoon van Veerle Vanheel) en Sonja Tavormina (harp, oud-leerling van Josephine Van Son, slagwerk bij Pascal Scheepers).

De groep mocht op zaterdag 14 april C-mine Jazz openen, o.l.v. E. Pierreux, en ze deden dat voortreffelijk!

Vlamo-wedstrijd 2012:

Provinciaal (4 en 11 maart) en Nationaal (21 en 22 april)
Meerdere leerlingen namen deel aan de Vlamo-wedstrijden (de 'Vlaamse Amateurmuziekfederatie vzw', waarvan we als academie ondertussen ook lid zijn), en behaalden prima uitslagen:

- Valerie D'Antonio (klarinet bij Luc Bergmans) werd met 86% eerste in tweede afdeling en mocht door naar de finale in het Lemmensinstituut te Leuven op 21 april (80,33%)

-Lieke op ' Roodt (accordeon bij Wendy Remans) behaalde 84,5%, mocht eveneens door naar de finale en werd kampioen in de 'eerste afdeling klassiek genre' met 88,3%!

-Licia Imbriaco (accordeon bij Wendy Remans) mocht ook naar de finale waar ze kampioen werd met 84,7% in de 'tweede afdeling klassiek genre'.

-Natalya Ehlen (viool bij Marieke Vos, en dochtertje van Wendy Remans) behaalde 84,66% (prov.) en mocht naar de finale waar ze 78,67% behaalde in de categorie A.

-Lieke en Natalya speelden bovendien ook als duo en behaalden een tweede plaats met 85% en mochten dan ook al duo naar de finale (80,3%)

-Maarten Vergauwen ('oud'-leerling van Bart Stevens en zoon van Luc), werd met 82% eerste in zijn afdeling en mocht eveneens door naar de finale waar hij eerste werd in superieure afdeling met 94% en hoogste score.

Prinses Christina Concours - 3 en 4 maart 2012

- Lise Vandersmissen (harp bij Josephine Van Son) en Alexander Cha(piano, zoon van Josephine) werden als duo geselecteerd voor de finale in Maastricht en behaalden er de tweede prijs! Zij mochten daardoor ook deelnemen aan de 'Dag van de genomineerden' in Den Haag (landelijke halve finale, op 31 maart)

- Benjamin Ceyssens schreef zich ook in en behaalde een 'eervolle vermelding'.

Cantabile-wedstrijd voor piano - februari 2012

Benjamin Ceyssens (piano bij Christine Boots) werd laureaat bij de lagere graden (vierde plaats) en kreeg de Durlet-prijs toegekend!

Proficiat aan al deze jongeren en hun leraars!