Viool

 

Voor wie

Voor iedereen die ervan droomt!

De viool is een instrument dat fantastisch is om te leren bespelen. De weg naar het meester worden van dit instrument is lang, maar met geduld, discipline en enthousiasme kom je een heel eind. Dus zeker niet twijfelen!

Bespelen

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. Het is het kleinste lid van de vioolfamilie, en heeft het hoogste bereik. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok of door te tokkelen met de vingers. De viool wordt bespeeld door het instrument tussen kin en schouder te klemmen en met de vingers van de linkerhand de snaren af te drukken tegen de ebbenhouten toets om zodoende de snaar te verkorten (en dus hoger te doen klinken).

Kopen of huren

Je kan de eerste 2 jaar een viool huren in de academie aan 35€ per jaar. Zeker voor kinderen is dit aangeraden omdat zij vaak beginnen spelen op een kleinere viool.

Wil je toch een viool kopen, dan hangt de prijs volledig af van de kwaliteit. Een fabrieksinstrument, of een echte beginnersviool, kost ongeveer 250€.

Een handgemaakt instrument, is verkrijgbaar vanaf ongeveer 800.

Toekomst

Met je viool kan je altijd terecht in orkesten, jeugdensembles enz. Ook in onze academie kan je meespelen in een orkest. Ze hebben daar heel wat violen nodig. En vergeet het niet,…… er is niets zo plezant dan samen muziek te maken!

Lessen

Je krijgt eenmaal per week een uur les in een groepje van maximaal vier leerlingen.

Leerkrachten

Je kan les krijgen van Ana Naqe, Kirsten De Witte of Annemie Schols