Slagwerk

 

Slagwerk?

Borrelt er ritme in je lijf en sla je thuis op alle potten en pannen? Dan is de opleiding ritmisch slagwerk echt iets voor jou. Hier leer je niet alleen drums bespelen, maar ook snaredrum, conga’s, bongo’s, percussie of pauken.

Hou je meer van mooie melodieën op een origineel instrument? Dan is vibrafoon, marimba, xylofoon of klokkenspel iets voor jou. Dit noemen we het melodisch slagwerk.

Kan je niet kiezen en wil je beide dingen combineren? Dan is all-in slagwerk iets voor jou. Hier leer je op de belangrijkste ritmische en melodische instrumenten stukjes spelen.

Bespelen

Het drumstel wordt met trommelstokken bespeeld. De xylofoon wordt bespeeld met allerlei stokjes en de pauken met allerlei zachte stokken.

Vervoer

Je hoeft niks mee te brengen naar de les, want alle instrumenten staan in de klas. De xylofoon en het drumstel kan je uit elkaar halen om te vervoeren.

Toekomst

Binnen de academie is er slagwerkensemble en uiteraard het harmonieorkest.

Buiten de academie is de keuze onbeperkt: jeugdorkest, fanfare, harmonie, bigband, pop of rockband enz.

Met slagwerk kan je ongeveer in ieder genre terecht. Je kan een pop, rock of jazzband beginnen met wat vrienden. Het is onmisbaar bij jeugdorkesten, fanfares, harmonieën en zelfs symfonische orkesten.

Kopen of huren

De academie verhuurt slagwerk. In sommige muziekwinkels kan je slagwerk huren met het systeem van huurkoop waarbij de reeds betaalde huurprijs afgetrokken wordt van de aankoopprijs. Informeer eerste zeker bij een leraar van de academie voor meer info!

Is het moeilijk om de verschillende soorten slagwerk te leren bespelen?

In het begin is het heel dankbaar: je ondervindt vlug resultaat. In een later stadium is het volgens je eigen mogelijkheden: vooruitgang, stap voor stap.

Ten slotte

Maak je geen zorgen over het geluid, dit valt erg mee: alle trommels kunnen gedempt worden, je speelt geen uren per dag én je kan ook zacht drummen!

Leerkracht

Je krijgt les van Pascal Scheepers of Tom Swennen.