Piano

Lessen

Je krijgt eenmaal per week een uur les in een groepje van maximaal vier leerlingen.

In het begin is het zeer eenvoudig. Je kunt al heel snel eenvoudige liedjes spelen. Stilaan wordt het wat moeilijker... maar niet voor wie dagelijks oefent!

Bespelen

Stapsgewijs leer je in een goede en ontspannen houding piano spelen met je tien vingers. Later leer je ook met behulp van je voeten de pedalen onderaan de piano bedienen.

Een piano kan je uiteraard niet zomaar meenemen. Je moet er dus thuis één hebben om op te oefenen. Als je naar de les komt, speel je op een piano die in de academie staat. Iedereen met tien vingers (of zelfs minder!) kan dit instrument leren spelen, maar het vraagt wel een regelmatige inzet.

Kopen, huren of huurkopen

De academie verhuurt geen piano's, daarvoor moet je je tot een gespecialiseerde winkel wenden. De pianowinkels werken meestal met een systeem van huurkoop waarbij de reeds betaalde huurprijs geheel of gedeeltelijk afgetrokken wordt van de aankoopprijs. De huurprijs is afhankelijk van het gekozen model en begint bij €50/maand.

Akoestisch of digitaal

In een digitale wereld vol laptops, gsm's en mp3-spelers is de volgende vraag niet meer dan logisch: is een digitale piano niet even goed als een traditionele akoestische? Heeft een digitale piano niet meer voordelen dan nadelen en – de allerbelangrijkste vraag – kunnen we op deze piano’s niet even goed leren pianospelen?
Spreek erover met je leerkracht.

Leerkrachten

Je krijgt les van Lode Heijligen, Jan Peeters, Paul van Damme, Miet Rabijns, Christine Boots, Elena Toumilovitch, Allessandro Romagnuolo, Rossella Miglionico, of Mariam Avetyam.