Muziekgeschiedenis: vanaf 15 jaar

Je kan deze opleiding volgen samen met een optie uit de vierde graad, maar ook als vervolgopleiding. Je hebt keuze uit de optie klassiek of de optie jazz-pop-rock.
In de kortlopende studierichtingen Muziekgeschiedenis, heb je 2 uur les per week, gedurende 3 leerjaren.

Muziekgeschiedenis klassiek

Waarom is de muziek van Vivaldi populairder dan die van stijlgenoot Bach? Hoe komt het dat Mozart op een andere manier componeerde dan van Beethoven? Wat betekent de titel van mijn stuk uit de instrumentles?

De lessen Muziekgeschiedenis geven leerlingen die reeds een muzikale achtergrond hebben een historisch inzicht in muziek als cultuurfenomeen. In kleine groepjes van gemotiveerde cursisten beluisteren en bespreken we muziek van de Oudheid tot vandaag. Zo krijg je tijdens deze driejarige cursus een historisch overzicht van stijlperiodes, componisten en genres, steeds gelinkt aan de socio-politieke achtergrond en aan de beeldende kunsten.

De lessen voor 2022-2023 gaan door in Genk-centrum,

  • zaterdag 09u00-11u00: Muziekgeschiedenis klassiek (Graad 4.1, 4.2 en 4.3)

Muziekgeschiedenis jazz-pop-rock

Luister je misschien graag naar jazz en heb je nood aan wat achtergrondinformatie ...

Zou je graag wat meer weten over het hoe en waarom van Swing versus Be Bop of bluesschema versus riff ...

Dan is de cursus Muziekgeschiedenis – Jazz iets voor jou. Aan de hand van luister- en kijkvoorbeelden bespreken we de evolutie van dit jonge muzikaal cultuurfenomeen van het prille begin tot vandaag, steeds gelinkt aan de socio-politieke achtergrond van de tijd. 

De lessen voor 2022-2023 gaan door in Genk-centrum,

  • woensdag 19u30-21u30: Muziekgeschiedenis jazz-pop-rock (Graad 4.1 en 4.2)