Muziekgeschiedenis: vanaf 15 jaar

LET OP! ONDERSTAANDE UURROOSTERS ZIJN DIE VAN SCHOOLJAAR 23-24. VANAF 1 JUNI VIND JE HIER DE UREN VOOR 2024-2025.

De lessen herbeginnen vanaf vrijdag 1 september 2023.

Volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar kunnen starten in de ‘kortlopende studierichting Muziekgeschiedenis’. Je hebt 2 uur les per week, gedurende 3 leerjaren. 

Je kan enkel deze studierichting volgen, maar je kan ze ook combineren met een andere studierichting of optie. 

Ben je starter en twijfel je of je voldoende voorkennis hebt? Bel of mail het secretariaat, zij brengen je in contact met de leerkracht. Gewoon doen! 

Muziekgeschiedenis klassiek

Waarom is de muziek van Vivaldi populairder dan die van stijlgenoot Bach? Hoe komt het dat Mozart op een andere manier componeerde dan van Beethoven? 
Wat betekent de titel van mijn stuk uit de instrumentles? 

De lessen muziekgeschiedenis geven leerlingen die reeds een muzikale achtergrond hebben een historisch inzicht in muziek als cultuurfenomeen. In kleine groepjes van gemotiveerde cursisten beluisteren en bespreken we muziek van de Oudheid tot vandaag. Zo krijg je tijdens deze driejarige cursus een historisch overzicht van stijlperiodes, componisten en genres, steeds gelinkt aan de socio-politieke achtergrond en aan de beeldende kunsten. 

De lessen voor 2023-2024 gaan door in Genk-centrum,

  • zaterdag 09u00-11u00: Muziekgeschiedenis klassiek (Graad 4.1, 4.2 en 4.3)

Muziekgeschiedenis jazz-pop-rock

Luister je misschien graag naar jazz en heb je nood aan wat achtergrondinformatie ... Zou je graag wat meer weten over het hoe en waarom van rhythm&blues of rock ‘n roll … Vanaf wanneer wordt er een verschil gemaakt tussen populaire muziek en popmuziek? 

Dan is de cursus muziekgeschiedenis jpr iets voor jou. Aan de hand van luister- en kijkvoorbeelden bespreken we de evolutie van dit jonge muzikaal cultuurfenomeen van het prille begin tot vandaag, steeds gelinkt aan de socio-politieke achtergrond van de tijd. 

De lessen voor 2023-2024 gaan door in Genk-centrum,

  • woensdag 19u30-21u30: Muziekgeschiedenis jazz-pop-rock (Graad 4.1 en 4.2)