Klavecimbel

 

Bespelen

Het klavecimbel ziet er uit als een vleugelpiano maar klinkt helemaal anders. Eigenlijk is het een beetje zoals een gitaar of een harp maar met een klavier. Bij een piano slaan de hamertjes op de snaren maar bij een klavecimbel worden de snaren aangetrokken door een plectrum. Het instrument was niet weg te denken in de tijd van J.S.Bach maar met zijn speciale klankkleur kunnen we stukken van vroeger maar ook van vandaag de dag spelen. Als je klavecimbel wil leren mag je thuis ook oefenen op een piano/orgel of keyboard. Je moet niet meteen een klavecimbel kopen en oefenen in de academie kan ook.

Kopen

Je kan een klavecimbel nieuw of 2de hands kopen. Laat je bij aankoop van een instrument steeds adviseren door je leerkracht. Je kan ook instrumenten huren maar de meeste leerlingen starten eerst op een klavierinstrument (keyboard, piano, orgel).

Toekomst

Binnen de academie kan je samenspelen met de groepen samenspel en instrumentaal ensemble of je leert handig worden op je instrument in de lessen begeleidingspraktijk. Zo kan je op eender welk klavierinstrument zelf muziek maken of samenspelen met andere instrumenten.

Lessen

Je krijgt eenmaal per week een uur les in een groepje van maximaal 4 leerlingen. Net zoals bij de andere instrumenten is thuis af en toe oefenen nodig.

Leerkracht

Je krijgt les van Katelijne Olaerts.