Hobo en Althobo

 

 

Bespelen

De hobo wordt met een dubbelriet aangeblazen. Het dubbelriet wordt gevormd door twee licht gebogen rietbladen, die met garen rond een metalen stiftje worden bijeengebonden. Het wordt direct tussen de lippen genomen en door het aanblazen komen beide rietbladen in trilling. Zo ontstaat de klank. Door je vingerzetting te veranderen bereik je een andere toonhoogte. 

De hobo kan in 3 verschillende delen uit elkaar genomen worden en past dan in een koffertje.

Kopen of huren

Je kan een hobo nieuw of tweedehands kopen. Laat je bij de aankoop van een instrument (nieuw of tweedehands) steeds adviseren door je leerkracht! 

In de academie kan je een hobo huren zolang de voorraad strekt. Je kunt een instrument twee jaar huren, daarna moet je zelf voor een instrument zorgen. Buiten de academie kan je proberen via een harmonie een hobo te huren of via een muziekwinkel.

Toekomst

Binnen de academie zijn er de groepen samenspel en het instrumentaal ensemble. Buiten de academie kan je terecht bij een harmonie of een symfonisch orkest.

Lessen

Je krijgt eenmaal per week een uur les in een groepje van maximaal vier leerlingen. Net zoals bij de andere instrumenten is thuis af en toe oefenen nodig.

Leerkrachten

Je krijgt les van Maarten Wijnen of Saartje Kemps.