Spreek- en Verteltheater

Je volgt 2 uur les per week:

1 uur Dramalab en 1 uur Storytelling
of
1 uur Dramalab en 1 uur Spreken en Presenteren

Spreken en Presenteren
'Welsprekendheid', 'retorica', 'redenaarskunst', oftewel: 'de kunst van het spreken in het openbaar'.

Iedereen moet dat wel eens, spreken in het openbaar: een spreekbeurt geven voor de klas of een presentatie op het werk, speechen op een huwelijk of je grappige nonkel aankondigen op een familiefeest... Je kan het zo gek niet bedenken.

Maar wat als je dan helemaal dichtklapt? Wat als je dan knalrood wordt en bang bent dat iedereen je zal uitlachen?

Of omgekeerd: wat als jij niets liever doet dan voor een groep het woord nemen en een manier zoekt om daar nog beter in te worden?

Wil je graag leren presenteren met of zonder micro? Op een groot of op een klein podium?

Wil je misschien 1 van onze presentatoren zijn tijdens Genk on Stage? Onze leerlingen krijgen ieder jaar de kans op te schitteren op Factor J en zelfs op Main Stage.

Indien je dit leuk vindt, is Spreken en Presenteren zeker iets voor jou!

Storytelling
Storytelling is een oeroude vertelkunst. Wil je je verdiepen in volksverhalen, mythen, sagen,...?

Wil je zelf een verhaal via improvisatie creëren? Wil je een verhaal vertellen, maar weet je niet hoe je een publiek kan blijven boeien? Wil je experimenteren met bestaande teksten in groep of alleen?

Dan is Storytelling iets voor jou!!!!  • Dit intro-filmpje van de voorstelling 'Oneirorekwisiet', is gebaseerd op de voorspellingen die mensen deden a.d.h.v. hun dromen betreffende het zinken van de Titanic.
    Omdat Genk cultureel divers is en de leerlingen bijna allemaal nog een andere moedertaal hebben, vonden wij het leuk om de verslaggeving in de verschillende talen te doen. Dit om het culturele aspect van Genk wat in de kijker te zetten.