Elke dag een tekening

Iedereen kan tekenen en dat gaan wij bewijzen! Doe je mee?

Met “Elke Dag een Tekening” roepen we alle Genkenaren op om één of meerdere tekeningen te maken. Het thema of onderwerp van je tekening kies je zelf. Je kan ook met alle mogelijke materialen aan de slag: van potlood en pen tot penseel of houtskool. Alles kan, alles mag. Enkel het formaat van je blad moet 14,5 bij 14,5 cm zijn.

Hoe het begon

Van 10 december tot 10 januari liep de actie “Geen dag zonder kunst”. Het was een initiatief om met kunst en cultuur warmte te brengen in donkere dagen. Dit project krijgt nu een staartje. In de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media hebben we de idee voortgezet door alle leerlingen en leerkrachten uit te dagen om elke dag of toch minstens elke week 1 tekening te maken.

Naar aanleiding van de “Dag van de Academies” die doorgaat op 6 februari willen we deze actie uitbreiden naar iedereen. Nu we geen open atelier dagen kunnen houden of workshops kunnen organiseren op deze Dag van de Academies, willen we op deze manier toch de creativiteit van de Genkenaren aanwakkeren en stimuleren!

Waarom?

Tekenen is creatief zijn, tekenen is bezig zijn, tekenen is een moment met en voor jezelf! In deze periode is dat eens te meer belangrijk. Iedereen heeft er nood aan. Het komt dan ook goed uit dat iedereen kan tekenen. Sommigen zullen het al heel lang niet meer gedaan hebben, maar verras jezelf en pak dat potlood weer op!

“Ik heb geen inspiratie”

Geen probleem! Wat dacht je van:

  • Je linkerhand (of je rechterhand als je linkshandig bent)
  • Een kleurrijk landschap uit een reisboek
  • Een zelfportret
  • Een droom
  • Een bloem
  • Het eerste wat je doet als de pandemie voorbij is
  • Wat je ziet als je uit je raam kijkt

Kijk ook eens op gavoorapps.genk.be . Hier vind je allerlei creatieve opdrachten, uitgewerkt door onze leerkrachten tijdens de lockdowns. Er is vast een voorbeeld dat je inspiratie geeft!

Tekenen maar! 

Praktisch

Overtuigd? Super! We zien je tekening(en) alvast tegemoet! Breng je tekeningen tot uiterlijk 3 april binnen in de Bib in Genk, GA voor Muziek, Woord & Dans of GA voor Beeldende Kunst & Media.

Alle tekeningen zullen worden tentoongesteld in Genk in de etalages van een aantal winkels en op social media.

Bij het afgeven van je tekening ontvang je een voucher. Hiermee kan je tijdens de eindejaarstentoonstelling in juni een creatief geschenk afhalen in de academie.

Toch nog vragen? Contacteer het secretariaat

Bewijs dat het werkt

Het bewijs dat vele mensen voldoening halen uit (elke dag) tekenen vind je al snel op het internet. In volgende artikels/ linkjes vind je meer over hoe het andere mensen al inspireerde:

Flow Magazine

Art pub

Wiki How Inspiratie

Brabant Cultuur

Pinterest/elke dag een tekening