Musical La Speranza

GA voor Kunst verrast dit jaar met de musical La Speranza! Wat er zo bijzonder is aan deze productie? Ze zal volledig gemaakt en uitgevoerd zijn door talent uit de Genkse Academies. Leerkrachten van de academie schreven de teksten, de muziekstukken, de choreografieën. Bovendien zal deze musical een resultaat zijn van een samenwerking tussen de Genkse Academie voor Muziek, Woord & Dans en de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media. Leerlingen uit alle 5 domeinen werken mee: de woord-leerlingen, de notenleerklassen, het gelegenheidsorkest, de dansklassen, de klassen beeld en media. Allen zullen ze bijdragen aan deze prachtige musical. We werken toe naar maar liefst 4 voorstellingen door 2 verschillende casts!

Het verhaal

Genk, voorjaar 1999.

Heel de stad leeft intens mee met haar favoriete voetbalploeg. Zal KRC voor het eerst in haar geschiedenis kampioen worden?

Ook Robin is gek van voetbal. Ze supportert niet alleen trouw voor blauw-wit, ze speelt zelf ook met hart en ziel bij voetbalploeg La Speranza. Samen met dit team telt ze af naar hun belangrijkste wedstrijd ooit. Zullen ze erin slagen om een divisie hoger te komen? En als dat lukt: welke gevolgen zijn er dan voor Robin zelf?

auteurs: Sarah Vanderheyden en Annemie Stevens