Lichtspektakel Diamant

GA voor Kunst zorgt voor een lichtspektakel

GA voor Kunst zorgt voor een lichtspektakel van maandag 25 oktober tot zondag 7 november! De Genkse Academies voor Muziek, Woord & Dans en de Genkse Academie voor Beeldende Kunst en media creëren samen een videomapping. Het is zeker en vast niet de eerste keer dat beide academies samenwerken. Het is wél bijzonder dat leerlingen uit alle domeinen mee de schouders zetten onder dit project: muziek, woord, dans, beeld en media.

Lees verder onder de video.

Wat is videomapping?

Videomapping is een projectie op een gebouw, muur of voorwerp. Dit kan een stilstaand of bewegend beeld zijn. Zo breng je het bouwwerk tot leven, verander je het van kleur, vertel je een verhaal etc.

GA voor Kunst wil zo de gevel van het stadhuis “inpakken” met licht, met een verhaal, met kunst! Dit komt natuurlijk het best tot zijn recht in het donker. De installatie zal dus telkens vanaf schemerdonker (19u) spelen.

Wie doet wat?

In de Genkse Academies zijn vele kunstdomeinen te volgen. Ze zijn allemaal betrokken in dit project! 

  • Woord: de jongeren van de schrijfopleiding gingen aan de slag met het verhaal. Het werd een magische vertelling met als titel “Diamant”. 

  • Muziek: de leerlingen uit de compositieklas maakten melodieën en de klas muziekproductie zorgt voor de soundtrack! 

  • Dans: onze dansers worden onze personages. Zij dansten alvast een hele woensdagnamiddag voor een green screen om het verhaal uit te beelden! 

  • Beeld: de video zal een magische wereld tonen. Die wereld wordt gecreëerd door de jongeren van beeldende kunst. Zij zorgen voor de grafische elementen. 

  • Media: de leerlingen van het digitaal beeldatelier gaan met het bewerken van de video aan de slag. 

In volle voorbereiding

In juni werden de leerkrachten alvast ingewijd in de videomapping tijdens twee workshops. Zij maakten alvast hun leerlingen warm om er bij de start van het schooljaar – en sommigen zelfs al in de vakantie – meteen in te vliegen. 

Intussen zijn leerlingen en leerkrachten in volle voorbereiding van dit mooie project. Op deze website willen we alvast een sneak peak geven van het werk achter de schermen. 

Het bedrijf Urban Mapping begeleidt GA voor Kunst in dit project en zorgt voor de uiteindelijke videomapping.

Showtime

Op 25 oktober om 19 uur tonen we voor het eerst het resultaat! Bij schemerdonker zullen de lichten aanflitsen en zal het lichtspektakel te zien zijn. 

De lichtinstallatie zal te zien zijn van maandag 25 oktober tot en met zondag 7 november. Ideaal dus om tijdens Vurige Vijvers (30/10 – 03/11) ook af te zakken naar het centrum en ook dit spektakel mee te pikken.