Dag van de Academies

Liefdespresent*,

Uw aanwezigheid is het mooiste geschenk!

Op zaterdag 11 februari is de liefde present in Genk centrum. Laat je onderdompelen in een liefdevolle sfeer en volg de liefdesroute doorheen het centrum.

Onze liefdesgidsen bezorgen je een plannetje en een liefdessnoepje om je door de stad te leiden.

Programma

GA voor Kunst is present op verschillende plaatsen in het centrum zal je verrast worden door live muziek, de voordracht van een hartverwarmend gedicht of een optreden van de dansklas. Uiteraard vormt liefde de rode draad in de liedjes en de werken die de talenten van GA voor Kunst zullen brengen!

Kleine Kunstcadeautjes

Alle cursisten, van de kinderen tot de volwassenen, van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media maken kleine kunstwerkjes. Ook de leerlingen van de schrijversklas vullen geschenkdoosjes met de mooiste gedichten. Op verschillende plaatsen in het centrum kan je een gratis kunstwerkje verkrijgen.

Liefdesloket 

Aan het liefdesloket kan het publiek terecht voor een liefdesgedicht op maat. Leerlingen van deschrijversklas schrijven er een gedicht over jouw (ge)liefde.
Locatie: Shopping 1

Lezingenreeks Present-eren

‘Present’ staat voor aanwezig, voor een geschenk, maar ook voor presenteren. Tekstkunstenaar Brody Neuenschwander, galeriehouder Lut Maris en kunstenaar Anton Cotteleer vertellen gepassioneerd hun verhaal.
Locatie: het Werkhuis, Rootenstraat 33A

Timing:

13u: Brody Neuenschwander

14.30u: Lut Maris

16u: Anton Cotteleer

Prijs: 5€/ lezing (gratis voor studenten GA voor Kunst)

Liefde in en op een draagtasje

Bezoekers kunnen gratis een totebag bedrukken in het thema ‘Liefde’. Ze gaan zelf creatief aan de slag en gaan naar huis met een eigen gepersonaliseerd tasje. In elke totebag zit bovendien een liefdespresentje.
Locatie: Shopping 2

Muzikale liefde

Doorheen de stad worden verschillende podia bemand door de muziekklassen van de academie.
Locaties : Shopping 1 ( bovenverdieping) en Bibliotheek

Ramen vol liefde 

Net als vorig jaar leveren de schrijfklassen 10 à 15 gedichten aan. Deze gedichten worden op etalages van verschillende handels- en horecazaken aangebracht.
Locatie : doorheen het centrum

Liefdesroute

Onze liefdesgidsen bezorgen je een plannetje met daarop de volledige liefdesroute. Zo mis je niets! En onderweg kan je nog een leuke selfie maken met je geliefde voor één van de instapanelen in de stad of bij de grote Love Letters in Shopping 2 of op de Grote Markt.

Misschien krijg je ook nog wat zoets om te delen met je geliefde.

Op onze liefdesroute kun je je ook laten verrassen door de leuke, thematische animatie.

* Liefdespresent: een samenwerking van GA voor Kunst en Dienst Economie.