Dag van de academies - 6 februari 2021

Gepubliceerd op donderdag 4 februari 2021 12.20 u.

Zoals elk jaar organiseren alle Vlaamse academies in februari de dag van het Deeltijds Kunstonderwijs.

Dit jaar is nogal een vreemde editie, want er mag helaas geen publiek aanwezig zijn bij onze toonmomenten. Dus zochten onze leerkrachten andere manieren om naar buiten te komen:

  • De dansklassen van de eerste en tweede graad filmen enkele oefeningen en dansjes, om de ouders een inkijk in de les van hun kind. Zo creëren we wat meer verbondenheid met de klasgroep, de juf, de academie!

  • De zangklas van juf Lieve Leonaers houdt een ‘Winterconcert’ om 11 uur: Coronaproof, 1 na 1 en mét mondmasker. Een letterlijk ‘adembenemende’ uitdaging dus en te volgen via deze link: https://fb.me/e/3sLkTbT8Z

  • De notenleerklassen oefenden een mooi lied in, geschreven door juf Astrid Vanhees, en namen het op. Deze 306 filmpjes worden momenteel allemaal samengezet, en het geheel verschijnt zeer binnenkort op deze site, en op onze facebookpagina!

  • Heel wat instrumentleerlingen speelden mee met 'Ode an die Freude', en stuurden daar een filmpje van in. Ook hier zijn we in blijde verwachting van een mooie compilatie van het geheel!

  • En onze laureaat-pianisten Elisabeth en Ignat nemen als solist deel aan het Concert Jong Talent, in samenwerking met het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek. Dat concert wordt live gestreamd vanuit de concertzaal van het Conservatorium Hasselt, voorzien van een 360° streaming! Nu zaterdag dus om 18 uur, met pianobegeleiding en coronaproof. Succes gewenst aan onze 2 laureaten! Zie het evenement met de link op https://www.gavoorkunst.be/een-digitaal-podium-voor-laureaten-jong-talent
  • 'Elke dag een tekening' 
    Met “Elke Dag een Tekening” roepen we alle Genkenaren op om één of meerdere tekeningen te maken. Het thema of onderwerp van je tekening kies je zelf. Je kan ook met alle mogelijke materialen aan de slag: van potlood en pen tot penseel of houtskool. Alles kan, alles mag.
    Lees de tips op www.gavoorkunst.be/tekening en doe mee!