Corona-update Muziek, Woord & Dans

Gepubliceerd op dinsdag 17 november 2020 10.56 u.
Zoals u ongetwijfeld al vernomen heeft, werden er op vrijdag 30 oktober nieuwe maatregelen uitgevaardigd door de overheid. Zo werd de herfstvakantie een 2de maal verlengd, tot en met 15 november, ook voor de academies. Dat betekent dat onze lessen terug starten op maandag 16 november! Bovendien zullen we dan niet in fase oranje starten, zoals eerder aangekondigd, maar in fase rood.

Op 9 november verstrengde de overheid ook die fase rood nog. En dat betekent voor onze lessen concreet het volgende:

 • - leerlingen jonger dan 12 jaar mogen nog steeds allemaal naar de academie komen. Voor de kinderen verandert er dus niets, we zullen wel de grootste klassen opsplitsen.
 • - leerlingen vanaf 12 jaar en ouder kunnen uitsluitend via afstandsonderwijs (online lessen, opdrachten en oefeningen, ...) les volgen en via 1-op-1-onderwijs voor de meer individuele vakken (instrumentles bijvoorbeeld).Als er voor u of uw kind iets wijzigt, zullen de concrete afspraken deze week nog door de leraars zelf gecommuniceerd worden.

  Behoort u tot een risicogroep, dan laat u dit weten aan uw leraar(s). Die bekijkt dan samen met u de mogelijkheden. Wenst u het individuele vak fysiek te blijven volgen (instrument- of zangles bijvoorbeeld), dan vragen we u om een attest van uw huisdokter met zijn goedkeuring te bezorgen aan uw leraar.

  Voor onze leerlingen uit Nederland: De grenzen gaan niet dicht en niet-essentie¨le verplaatsingen blijven mogelijk. De Nederlandse regering heeft voorlopig nog geen strengere maatregelen aangekondigd en Nederlandse studenten mogen nog steeds naar de les komen volgens de huidige maatregelen. Het is aan te raden om steeds je leerlingenkaart of bewijs van inschrijving bij de hand te hebben, mocht er onderweg naar de academie toch gecontroleerd worden.

  Laat ons samen blijven GAan voor Kunst, want net in zo’n moeilijke periode geeft kunst uitdaging, afleiding en voldoening!

  De directie Anniek Nagels
  Schepen van Talentontwikkeling