Corona-update Beeld & Media

Gepubliceerd op dinsdag 17 november 2020 11.02 u.

Beste ouders, beste leerlingen,

Afgelopen maandagavond kregen we bericht van het ministerie van onderwijs dat we vanaf 16 november opstarten in fase Rood, maar dat die fase ingrijpend werd gewijzigd.

Tot dan betekende Code Rood dat we voor de leerlingen van 12+ tot maximum 4 leerlingen in een lokaal mochten toelaten. En daarop hadden we ons tijdens deze verlengde herfstvakantie al voorbereid. Maar Fase Rood werd dus aangepast.

Vernieuwde richtlijnen:

 • Jonger dan 12 jaar (lees: leerlingen basisonderwijs): 100% les.
 • 12 tot 18 jaar: in principe afstandsonderwijs. Eén-op-één onderwijs toegestaan, bijvoorbeeld voor die leerlingen die in kunstdiscipline verder willen gaan.

 • Ouder dan 18 jaar: in principe afstandsonderwijs. Eén-op-één onderwijs toegestaan, bijvoorbeeld voor die leerlingen die in kunstdiscipline verder willen gaan. Leerlingen uit risicogroep enkel na akkoord behandelende arts.

 • De maatregelen zijn in principe geldig tot aan de kerstvakantie, maar worden tussentijds geëvalueerd zodat een actualisering (hopelijk ten gunste van meer contactonderwijs) vanaf 1 december mogelijk wordt.

Kinderen: 100% les
Dat betekent dat we aan de kinderen gewoon mogen lesgeven zoals voorheen.
Voor hen verandert er niets;

Jongeren: 1-op-1 en afstandsleren
Voor de jongeren afstandsonderwijs en 1-op-1 lessen.

Volwassenen: 1-op-1 en afstandsleren
Voor de volwassenen moeten we ook omschakelen naar afstandsonderwijs en 1-op-1 lessen.
Het verschil met de eerste lockdown is dat de studenten wel degelijk naar de academie mogen komen, op afspraak, om materialen op te halen, voor feedback, voor 1-op-1 lessen.
De leerkrachten zullen een planning maken in overleg met de studenten.
Maar let op: Leerlingen uit risicogroep enkel na akkoord van de behandelende arts.

Nederlandse studenten mogen nog steeds naar de les komen voor de 1-op-1 lessen.

Onze leerkrachten doen er alles aan om samen met jullie zo goed mogelijk doorheen deze moeilijke periode te komen en jullie zo goed mogelijk te begeleiden. We vragen wat geduld omdat we ons nu ook moeten reorganiseren.

Geschenkbonnen


De beloofde geschenkbonnen voor de leerlingen die zich na vorig schooljaar opnieuw hebben ingeschreven, zouden we vanaf nu verdelen via de klasleraar. Maar gezien de huidige maatregelen hebben we besloten deze vanaf januari te verdelen.


BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN voor iedereen die naar de academie komt:


Hoe houden we de academie veilig?
De veiligheid van onze leerlingen en ons personeel is het belangrijkste. Door een combinatie van maatregelen zorgen we voor een zo veilig mogelijke schoolomgeving.

 • Kom enkel op afspraak en wees stipt op tijd.

 • In de hal staat een zuil met ontsmettingsmiddel. Ontsmet je handen.

 • Gebruik de trap. Indien het gebruik van de lift noodzakelijk is, zorg er dan voor dat je alleen in de lift staat.

 • Zieke leerlingen en personeelsleden blijven thuis.

 • Enkel 1-op-1-onderwijs in ruime lokalen: de leraar geeft les aan ÈÈN leerling tegelijkertijd. Twee of meerdere leerlingen samen zijn dus verboden.
  Groepslessen zijn NIET mogelijk!

 • Afstand houden (minimumafstand 1,5 meter): de leraars en leerlingen houden voldoende afstand van elkaar zowel in de klas als in de gangen.

 • Mondmaskers: het personeel en de leerlingen vanaf 12 jaar dragen een mondmasker.

 • Handhygiëne: leraars en leerlingen kunnen vaak hun handen wassen of ontsmetten met handgel. De lokalen worden regelmatig verlucht. De academie maakt de lokalen grondig schoon.

 • Schoonmaken van contactoppervlak: GA voor Kunst voorziet het nodige schoonmaakmiddel om zowel voor als na het gebruik van materiaal het contactoppervlak te reinigen.

 • Handschoenen: indien het gebruik van handschoenen bij het hanteren van het materiaal en de machines mogelijk is, wordt dit ook aangeraden. Indien niet haalbaar, is het aangewezen maximaal in te zetten op het wassen van de handen met zeep of alcoholgel.