Arne Bijnens wint de regiofinale van het ‘Prinses Christina Concours’

Gepubliceerd op woensdag 2 februari 2022 14.12 u.

De 16-jarige Arne, trompetleerling aan GA voor Kunst in de klas van Sven Creyns, was een van de zes finalisten van de ‘Regiofinale Zuid-Limburg’ (Maastricht).

Met zijn live vertolking van ‘Stuntrider’ van Bart Coppe werd hij tot winnaar uitgeroepen en mag hij de 1ste prijs in ontvangst nemen. Daarmee stoot hij door naar de nationale halve finale van deze prestigieuze wedstijd voor aanstormend talent. Met zijn prestatie wint hij ook de ‘ABN-AMRO Mees Piersonprijs’, een masterclass bij een musicus naar keuze. Maar ook de Matty Niëlprijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie mag hij aan zijn palmares toevoegen.

Yenthe Muffels, fagotleerling in de klas van Inge Peters, mocht ook in de prijzen delen en kreeg een ‘eervolle vermelding’ van de jury.

Van harte proficiat aan onze jonge talenten en hun docenten met deze mooie prestaties!

Arnes trompetsolo kan je hier zien en beluisteren: 

Wil je hem graag eens live bewonderen? Kom dan op 12 maart naar het ‘Concert Jong Talent’ dat dit jaar plaats vindt in Zaal Nieuwenborgh in Dilsen-Stokkem (aanvang 20 u.). Hij zal er als een van de vier laureaten van de Limburgse Academies begeleid worden door het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek.